My bare essentials: make-up (voornamelijk Italiaans, voornamelijk bio, voornamelijk goedkoop!)

Niet om cool te doen, maar ik zou mijzelf best een minimalist durven te noemen. De neiging om te vereenvoudigen zit al van kleins af aan in me, toen ik nog het begin van de basisschool besloot genoeg knuffels te hebben; mijn liefde verspreiden over mijn lievelingen lukte namelijk maar nét, en ik vond het belangrijk om al mijn spullen een gelijkwaardige plek in mijn leven te garanderen.
Ik ben van één ding overtuigd: In onze consumptiemaatschappij worden we allemaal* opgevoed om van spullen te houden. We zijn allemaal* materialistisch. Sommigen krijgen de drang om zoveel mogelijk spullen te hebben, terwijl anderen op zoek zijn naar Het Waardevolste Object – ik behoor overduidelijk tot de laatste categorie. Als make-upliefhebber kijk ik graag naar filmpjes van stashes, alleen maar om wat overbodig is weg te zien doen. Nog liever kijk ik naar every day-bakjes, of lees ik verkorte lijstjes van Heilige Graals. Hierbij mijn contributie aan de categorie, onder vorm van een lijstje huidige favorieten; net genoeg voor een volledige make-up, perfect voor iedere dag.

*De uitzondering bevestigt de regel.

 • Robert’s Acqua Alle Rose. Dit is mijn favoriete simpele toner; een heerlijk ruikend alcoholvrij rozenwater dat je in iedere Italiaanse supermarkt of drogisterij voor een paar euro kunt kopen. Ik gebruik het om mijn kwasten nat te maken voor het aanbrengen van foundation en concealer, en om mijn gezicht te verfrissen nadat ik klaar ben met mijn routine.
 • I Provenzali Stick Labbra. Mijn lippen houd ik bijna altijd naturel, en dit is mijn lievelingslippenbalsem. Hij is op basis van sheaboter, kost een paar euro, ruikt fantastisch naar druiven, is niet te glanzend of glibberig, en proeft naar niks.
 • Pupa Ultraflex Mascara. Waar ik naar verlang zijn gesepareerde, extreem gekrulde wimpers. Ik heb aan de lengte en het volume van mijn eigen wimpers persoonlijk genoeg, en hoewel ik dikke wimpers bij anderen prachtig vind, maken ze mijn oogopslag snel zwaarder en vermoeider dan nodig. Deze mascara is voor mij perfect.
 • Collection Lasting Perfection Concealer. Ik ben niet zo kieskeurig wat concealers betreft, maar snap de hype omtrent deze heel erg goed. Hij kost bijna niks, is lekker licht, en blijft muurvast zitten.
 • Wycon Long Lasting Eyeliner. Dit is het allerbeste langhoudende oogpotlood ooit. Hij blijft zitten als een huis, is intens gepigmenteerd, ziet er ook op de waterlijn mooi uit, en is de eerste paar seconden goed uit te smeren voor een smoky look. Ik gebruik voor iedere dag de kleur Chocolate.
 • Nabla Brow Divine. Ik ben immens fan van het merk Nabla, en dolblij dat het uitgekomen is met de beste wenkbrauwpotloden die ik ooit heb geprobeerd (en ik heb de Brow Wiz in handen gehad). De kleur Neptune is een perfect compromis tussen donkerblond, bruin en assig.
 • Purobio Indissoluble. Talkvrij, superfijn mineraal compact poeder van een Italiaans ecobio merk.
 • Bourjois Délice de Poudre. De nostalgiefactor van deze bronzer is hoog, de chocoladegeur is heerlijk en de kleur is licht genoeg om het subtielste sunkissed effect te verzorgen.
 • Essence I Love Nude Eyeshadow. My Favourite Tauping is perfect als contourkleur, zowel op het gezicht als op de ogen.
 • Purobio Sublime. Deze foundation is stroef en moeilijk aan te brengen tot je er je draai mee vindt, maar geeft het mooiste, dekkende, natuurlijk matte effect. De lichtste kleur is zelfs voor mij iets te licht, en hij is daarnaast ook volledig ecobiologisch, en kost maar iets meer dan een tientje.
 • Nabla Blossom Blush. De kleur Kendra is universeel flatterend, fluweelzacht en precies goed gepigmenteerd.
Annunci

2 pensieri su “My bare essentials: make-up (voornamelijk Italiaans, voornamelijk bio, voornamelijk goedkoop!)

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...